Logo

Sprøde klejner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

400 g hvedemel
165 g smør
165 g sukker
2 små æg
reven skal af 1 citron
3 spsk piskefløde
1 spsk cognac
palmin eller rent svinefedt

Smørret smuldres i melet, hvorpå dejen æltes godt med sukker, de sammen piskede æg, citronskal, fløde og cognac.
Det er en let, men temmelig lind dej der absolut skal stå koldt nogle timer.
Udrulles temmelig tyndt, udskæres med klejnesporen til små, aflange kager med et snit i midten, som den ene dejende stikkes igennem,
De formede klejner lægges på flade fade ved siden af hinanden og sættes i køleskabet, så de er helt kolde og hårde, når de kommes ned i en gryde med varmt palmin eller svinefedt.
De koges nogle stykker ad gangen, og de tages op på papir, når de er lysebrune.
Lægges først i dåse når de er absolut kolde og tørre.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.829 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her