Logo

Sprøde klejner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
400 g hvedemel
165 g smør
165 g sukker
2 små æg
reven skal af 1 citron
3 spsk piskefløde
1 spsk cognac
palmin eller rent svinefedt

Smørret smuldres i melet, hvorpå dejen æltes godt med sukker, de sammen piskede æg, citronskal, fløde og cognac.
Det er en let, men temmelig lind dej der absolut skal stå koldt nogle timer.
Udrulles temmelig tyndt, udskæres med klejnesporen til små, aflange kager med et snit i midten, som den ene dejende stikkes igennem,
De formede klejner lægges på flade fade ved siden af hinanden og sættes i køleskabet, så de er helt kolde og hårde, når de kommes ned i en gryde med varmt palmin eller svinefedt.
De koges nogle stykker ad gangen, og de tages op på papir, når de er lysebrune.
Lægges først i dåse når de er absolut kolde og tørre.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 898 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ostescones Den raffinerede kombination af ost og purløg forvandler disse gode scones fra tebrød til...
• EmmatærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Prinsessekage En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Pandekage-lagkage med is og chokoladesauceDet ligner en lagkage, men bundene består af en kæmpe bunke pandekager, og imellem lagene...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os