Logo

Sunde grovboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
2 dl havregryn
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
5 dl vand
6 dl iskoldt vand
50 g gær
1 spsk salt
1/2 dl olivenolie
100 g durummel
400 g hvedemel
500 g sigtemel
 
Havregryn, hørfrø, sesamfrø og vand koges let til grød.
De 6 dl vand, 50 g gær, salt og olivenolie røres i grøden.
Heri blandes melet, det æltes godt (10 min) sammen i grødblandingen.
Dejen er meget blød, det skal den være.
Hæves ca en time - den skal hæve meget.
Sættes på en plade med bagepapir.
Brug en paletkniv, grav ned i dejen, tag lidt mere end et ægs størrelse
og skub det ned på papiret med pegefingeren.
(dyp fingeren i vand så det ikke klistrer) Bollerne hæver 20 min og
bages ved 175ºC i 20 min.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.779 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Gulerodskage 8En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Sprøjteglasur 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• HundekiksEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Glaseret limonetærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
46215-09-2010 08:04:03 Tulle
Super gode og nemme boller. Jeg kommer 1 dl solsikkekerner i også. Går lige i gang med en dobbelt portion igen... :-)

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os