Logo

Surbrød, Bjarnes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Prøv Bjarnes lækre surbrød, der smager dejligt til for eksempel rejer. Det smager naturligvis også dejlig bare med en klat smør nybagt fra ovnen. Kommen kan undlades hvis du ikke kan lide smagen.


25 g gær
1 dl lunken vand
2 ½ dl kærnemælk, kan erstattes af Gaio.
500 g sigtemel
1 tsk salt
1 tsk sukker
2-3 tsk kommen

Gæren udrøres i det lune (35 gr.) vand. Hvedemel, kærnemælk, salt, sukker og kommen tilsættes. Det hele røres godt sammen i mindst 5 min. og stilles til hævning i ½ time. Dejen slås ned og formes til et brød, som kommes i en godt smurt form. Stilles til efterhævning i yderligere ½ time. Ridses på tværs, pensles med kærnemælk og drysses evt. med kommen. Bages midt i ovnen v. 220 gr. i 40 min. (I varmluftovn 190 gr. i 30 min.)

Er vidunderlig til Rejer, men smager også godt bare med smør.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.216 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?