Logo

Svensk chokoladekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

5 spsk kakao
2 dl kaffefløde
200 g sukker
150 g smør
2 æg
200 g hvedemel
1 lille spsk vaniljesukker
1 ½ strøget tsk bagepulver

Kagen røres sammen på en lidt utraditionel måde:
i en tykbundet gryde blandes kakao, kaffefløde og 100 g sukker og dette koger godt igennem og afsvales.
Imens røres smør, 100 g sukker og de hele æg til en skummende masse, og heri hældes lidt efter lidt kakao-fløden, hvorefter hvedemel, vaniljesukker og bagepulver blandes i - med en ske.
Dejen hældes i en velsmurt form (ca 2 l), smør formen godt og drys den med rasp, og kagen bages på nederste rille, på en rist ved lige knap 200°C i 45 min.
Prøv med en tandstikker, om kagen er gennembagt.

Tips: Brug aldrig en strikkepind af stål, den bliver varm, og dejen glider af og narrer dem.

Er fryseegnet

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.150 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?