Logo

Svensk julekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
4 dl (200 g) mandler
1 spsk sukker
200 g rosiner
200 g dadler
200 g figner
400 g smør/margarine
5 dl (400 g sukker)
2 spsk vaniljesukker
7 æg
6 ½ dl (400 g) hvedemel
1 tsk bagepulver
3 spsk sherry
 
Desuden: 1 dl (50 g) flormelis
 
Smut og hak mandlerne og bland dem med sukker. Lad rosinerne trække
5 minutter i kogende vand.
Fjern stenene i dadlerne og hak dem fint sammen med fignerne.
Lad rosinerne dryppe af i en sigte, dup dem tørre.
Rør smør, sukker og æg cremet.
Bland hvedemel og bagepulver i.
Ryst rosiner, dadler og figner i lidt hvedemel og kom det i dejen sammen med
mandler og sherry.
Fyld dejen i 3 smurte sandkageforme og bag dem i en varm ovn ved
170°C i 1 time og 10 minutter.
Lad kagerne afkøle helt på bageristen; pak dem derefter ind i alufolie.
 
Tips: Ved serveringen drysses de med flormelis og skæres i skiver.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.104 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?