Logo

Syltetøj cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Disse cupcakes passer til enhver lejlighed. Pynt dem som fødselsdagskager, julekager og påskekager eller nyd dem, som de er, til eftermiddagsteen.

 

12 cupcakes:

Gul dej (grundopskrift)

225 g hvedemel

2 tsk bagepulver

125 g smør ved stuetemperatur

200 g sukker

2 æg

1 tsk vaniljeessens eller fx mandelessens, orangeblomstvand osv.

1 1/4 dl mælk

syltetøj eller marmelade efter behag

 

Hvid glasur (grundopskrift):

3 spsk varm mælk eller fløde

375 g flormelis

 

Pynt:

farvede sukkerkugler eller krymmel, slik, udstukne figurer af gelé eller marcipan

 

A. Varm ovnen op til 180°C.

Bland de tørre ingredienser sammen.

 

B. Rør smør og sukker cremet og luftigt.

Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt efter hvert af dem.

Tilsæt vaniljeessens.

Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med mælk, og rør, til dejen er glat.

 

C. Fyld papirformene ca. 2/3 op med dej, og bag kagerne i 20-25 minutter, eller til en tandstikker, stukket ind i midten, kommer ud uden dej.

Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.

 

D. Tag forsigtigt midten ud af de kolde kager med en teske, og fyld hullerne med syltetøj eller marmelade efter smag.

Læg det udtagne kagestykke på plads igen.

 

Glasur: Hæld den varme mælk eller fløde i en stor skål, og tilsæt flor­melis lidt efter lidt, til glasurens konsistens er tyk, men smørbar.

Pisk i nogle minutter, til den er glat og cremet.

Måske skal du bruge enten mere flormelis eller mere væske for at få den rette konsistens frem, men husk at piske godt, hver gang du har kommet noget i.

 

Smør glasuren på kagerne, og pynt dem efter ønske, mens glasuren endnu er blød.

 

Variation: chokoladedej (grundopskrift)

Brug opskriften på gul dej herover, men erstat 35 g af melet med 35 g kakao.

 

Variation: chokoladeglasur (grundopskrift)

Brug opskriften på hvid glasur herover, men erstat 35 g af flormelissen med 35 g kakao.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 713 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kanelhorn - Mokkahorn - MarcipanhornEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Æblemos og kanel cupcakesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kokossmåkager med nougatfyldEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbær- og passionsfrugtkage i glasEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!