Logo

Tebirkes - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

8 stk

 

25 g gær

2 1/2 dl koldt vand

1 1/2 tsk groft salt

1 æg

ca. 425 g hvedemel (ca. 7 dl)

150 g smør

Til pensling: æg og birkes

 

Udrør gæren i koldt vand.

Tilsæt salt og sammenpisket æg.

Bland melet i lidt ad gangen, til dejen har en passende smidig konsistens.

Lad dejen hvile et kvarter.

Rul dejen ud til en firkantet plade og fordel tynde flager af smørret over dejen.

Fold de fire hjørner indover dejen.

Rul dejen let og læg den sammen i tre lag.

Læg dejen koldt et kvarter.

Gentag udrulning og foldning 3-4 gange i alt.

Del dejen i to portioner efter sidste udrulning.

Rul hvert stykke til en 45-50 cm lang plade, 18-20 cm bred.

Fold dejen i tre lag på langs og del stykket til 8 tebirkes.

Lad dem efterhæve i 20 minutter.

Pensl med æg og drys med birkes.

Bag ved 225°C i 15-18 minutter.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 844 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Svensk RundbrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Italiensk brødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Vafler 5En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Trifli med sommerbær og yoghurtcremeSlut en dejlig middag af med en skøn dessert - en trifli med sommerbær
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os