Logo

Tebirkes - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

8 stk

 

25 g gær

2 ½ dl koldt vand

1 ½ tsk groft salt

1 æg

ca. 425 g hvedemel (ca. 7 dl)

150 g smør

Til pensling: æg og birkes

 

Udrør gæren i koldt vand.

Tilsæt salt og sammenpisket æg.

Bland melet i lidt ad gangen, til dejen har en passende smidig konsistens.

Lad dejen hvile et kvarter.

Rul dejen ud til en firkantet plade og fordel tynde flager af smørret over dejen.

Fold de fire hjørner indover dejen.

Rul dejen let og læg den sammen i tre lag.

Læg dejen koldt et kvarter.

Gentag udrulning og foldning 3-4 gange i alt.

Del dejen i to portioner efter sidste udrulning.

Rul hvert stykke til en 45-50 cm lang plade, 18-20 cm bred.

Fold dejen i tre lag på langs og del stykket til 8 tebirkes.

Lad dem efterhæve i 20 minutter.

Pensl med æg og drys med birkes.

Bag ved 225°C i 15-18 minutter.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.050 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?