Logo

Tebirkes med kvark

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Tebirkes med kvark 

 

En af vores klassikere. Herligt saftige tebirkes bagt med smør og kvark. (12 stk.)

 

#

100 g smeltet smør

1 dl mælk

50 g gær

1 æg

½ tsk groft salt

1 tsk sukker

125 g kvark naturel eller hytteost

ca 350 g hvedemel (6 dl)

Pensling: sammenpisket æg eller fløde.

Pynt: birkes.

*

 

Bland smør og mælk i en røres kål.

Rør gæren ud heri og tilsæt øvrige ingredienser (hold lidt af melet tilbage til udrulning).

Ælt dejen godt igennem.

Rul den med det samme ud i en aflang plade ca. 20x65 cm.

Fold dejen sammen, så der bliver 3 lag.

Skær den ud i 12 stykker.

Lad brødene hæve på plade, ca. 30 min.

 

Tebirkes med kvark

 

Pensl dem med æg og drys med birkes.

Bag dem midt i ovnen i 12-15 min. ved 225 °C

Server dem flækket, smurt med smør.

 


 

 

 


Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.616 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• BlåbærsconesSkønne scones med blåbær er perfekte til en stille eftermiddagsstund med en god kop te...
• Fladbrød, basisopskriftFladbrød er et virkelig anvendeligt brød som kan bruges til fx shawarma, falafler,...
• Gulerods og rosinbollerEt anderledes tebrød, hurtigt bagt, saftigt og fiberrigt! Med den herlige farve er brødet...
• Frossen creme chantillyEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os