Logo

Thebirkes 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
300 g hvedemel
100 g smør
25 g sukker
1 æg
50 g gær
½ tsk salt
1 dl mælk

Pynt:
æg
birkes

Gæren opløses i den kolde mælk, hvorefter de øvrige ingredienser tilsættes.
Dejen rulles derefter ud i et stykke på ca. 20x65 cm.
Overfladen pensles med æg.
De yderste tredjedele foldes ind over hinanden således at dejen er i tre lag.
Den sammenlagte dej vendes med bunden i vejret, pensles med æg, drysses med birkes og skæres ud i 16 lige store stykker, som anbringes på en plade, tildækkes og hæver til dobbelt på et lunt sted. Bages på nederste rille ved 220°C i ca 12 min.
Man kan evt. springe hævningen over.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.336 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her