Logo

Thebirkes 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
300 g hvedemel
100 g smør
25 g sukker
1 æg
50 g gær
½ tsk salt
1 dl mælk

Pynt:
æg
birkes

Gæren opløses i den kolde mælk, hvorefter de øvrige ingredienser tilsættes.
Dejen rulles derefter ud i et stykke på ca. 20x65 cm.
Overfladen pensles med æg.
De yderste tredjedele foldes ind over hinanden således at dejen er i tre lag.
Den sammenlagte dej vendes med bunden i vejret, pensles med æg, drysses med birkes og skæres ud i 16 lige store stykker, som anbringes på en plade, tildækkes og hæver til dobbelt på et lunt sted. Bages på nederste rille ved 220°C i ca 12 min.
Man kan evt. springe hævningen over.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.046 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• BrunsvigerkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Melon-jordbærkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokoladekage 14En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Banansalat med stjernefrugt.Denne dessert, en slags frugtsalat, laves med banan skåret i skiver samt stjernefrugt....
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!