Logo

Thebirkes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


#

300 g hvedemel
100 g smør
1 æg, str. M
1 dl mælk
50 g gær
½ tsk salt
Blå eller lyse birkesfrø


Pensling:
1 æg str. M
1 dl mælk. (Begge dele piskes godt sammen)
*


Gæren opløses i mælken, hvorefter melet og de øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt igennem.
Lad dejen hvile 5 min. hvorefter den rulles ud i en størrelse på ca. 20x65 cm.


Den udrullede dej pensles med ægge-strygelse der i dette tilfælde bruges som "lim".
Dejen foldes dernæst sammen, så der dannes tre lag.
Vendes, så samlingerne vender nedad.

Den del der nu vender opad, pensles med æggestrygelse og drysses med birkes.


Dejen deles i 15-17 stykker og fordeles på bagepladen, der beklædt med bagepapir.
Lad dem hvile lunt i ca. ½ time eller til de har opnået dobbelt størrelse.
Placér pladen i bunden af en kold (!) ovn og indstil temperaturen på 220 °C.


Alt afhængi af, hvilken ovntype du er i besiiddelse af, vil den samlede bagetid være 20-30 min. incl. opvarmningstid.
Selve bagetiden er 10-15 min.

Tips: Du kan evt. lave Thebirkes af en dobbelt portion dej og fryse dem løs på en bageplade, lige efter de er udrullet, foldet, formet og penslet. Så kan de tages op i det antal stk du har brug for. Tør forholdvis hurtigt op. Efterhæver og afbages som ovenfor beskrevet.





Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.180 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?