Logo

Urtepottebrød med soltørrede tomater og rosmarin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Brug ganske almindelige, nye urtepotter af ler, og vælg størrelse alt efter, hvad brødet skal bruges til. Antallet af brød afhænger af urtepotternes størrelse. Urtepotterne skal ligge i vand i mindst 12 timer før brug.

50 g smør eller margarine
6 dl mælk
50 g gær
1 tsk salt
½ tsk sukker
775-900 g hvedemel
150 g afdryppede, hakkede soltørrede tomater, som har ligget i olivenolie
2 spsk frisk rosmarin
groft salt og vand til pensling

Smelt smørret, og tilsæt mælk. Varm det op, til det er lunkent. Rør gæren ud i væsken i et dejfad. Tilsæt salt, sukker, det meste af hvedemelet, tomater og rosmarin.
Lad dejen hæve under et klæde i mindst 1 time på et lunt sted.
Ælt dejen godt sammen på et meldrysset bord, og del den i lige store stykke afhængig af de urtepotter, du har valgt. Potterne skal pensles med olie og fyldes ca. ¾ med dej. Tril dejen til en kugle, før den lægges i urtepotten. Tryk dejen godt ned i potten. Lad dejen efterhæve under et klæde i 30 min. Brødene pensles med vand og drysses med groft havsalt. Bages i ovnen ved 200º i 20-30 min. afhængig af størrelse. Brødene kan tages ud og køle af på en rist eller køle af i urtepotterne, som sættes direkte ind på bordet.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.336 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?