Logo

Valentin cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Valentin cupcakes

Disse fyldte kager forener to af alle chokoladeelskeres mest yndede ingre­dienser - chokolade og kirsebær - og så er der oven i købet lidt flødeost i.

 

16 stk. cupcakes:

225 g hvedemel

75 g kakao

2 tsk bagepulver

1 tsk natron

125 g smør

250 g sukker

2 æg

1 tsk vaniljeessens

1,6 dl cremefraiche 9 %

 

Kirsebær-flødeoste fyld:

180 g flødeost

3 spsk sukker

4 spsk sukkerlage fra Maraschino­kirsebær

cocktailbær eller udstenede, cognacmarinerede kirsebær

 

Kirsebær-smørcreme:

60 g smør

300 g flormelis

3 spsk sukkerlage fra Maraschino­kirsebær

nogle dråber rød frugtfarve (kan udelades)

ca. 2 spsk kakao til drys

cocktailbær til pynt

 

A. Varm ovnen op til 180°C.

Bland melet med kakao, bagepulver og natron, og stil det til side.

 

B. Rør smør og sukker cremet og luftigt.

Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg. Tilsæt vaniljeessens. Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med cremefraiche.

 

C. Fyld papirformene ca. 2/3 op med dej, og bag kagerne i ca. 25 minutter, eller til en tandstikker, stukket ind i midten, kommer ud uden dej.

Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.

 

Kirsebær-flødeoste fyld:

Pisk flødeost, sukker og sukkerlage sammen til en glat masse med en gaffel eller i en blender.

Brug om nødvendigt mere sukkerlage.

Stik midten ud af hver kage med en kernehusudstikker eller en teske, og læg 1 tsk fyld og et bær i.

Sæt det udtagne kagestykke på plads igen, og gem resten af fyldet til smørcremen.

 

Kirsebær-smørcreme:

Rør smørret lyst og luftigt med resten af fyldet, og tilsæt flor­melis, sukkerlage og evt. frugtfarve.

Pisk, til du har en glat creme, og kom om nødvendigt mere sukker­lage i.

 

Overtræk de fyldte kager, drys dem let med kakao, og anbring et cocktailbær i toppen af hver.

 

Tips:  Hvis du ønsker en mere enkel udgave, så brug chokolade-karamelglasuren fra Banana split cupcakes.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.248 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hershey's Best BrowniesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Surdej til rugbrød 1En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Ingers rugbrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Hasselnøddepandekager med portvinssauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os