Logo

Valnøddeboller med rugmel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

6 dl lunkent vand
50 g gær
½ dl valnøddeolie eller olivenolie
1 spsk salt
100 g groft hakket valnøddekerner
250 g rugmel
700 g hvedemel
pensling med vand

Rør gæren ud i lidt af det lune vand, tilsæt resten af vandet, olie, salt, valnøddekerner, rugmel samt det meste af hvedemelet.
Ælt dejen godt igennem og lad den hæve lunt og tildækket 45-60 minutter.
Tag dejen op, ælt den igennem igen evt. med resten af melet og del den i 20-24 lige store stykker, der formes til boller og sættes på plader beklædt med bagepapir.
Lad dem efterhæve godt og vel ½ time.
Pensl bollerne med lidt vand og bag dem i ovnen ved 250° i 10-12 minutter, til de er gyldne og bagte.
Lad bollerne afkøle på en bagerist, pak dem i plastposer og frys dem ned, til de skal bruges.
Tø bollerne op i god tid og lun dem i ovnen kort før serveringen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.842 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?



Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her