Logo

Valnøddeboller eller brød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Valnøddeboller eller brød


Hjemmebagte boller, der er meget enkle at lave. Brød til morgenmad, frokost, hovedret, madkassen, kaffe og indimellem. Hele året.

Antal: 2 brød eller 20 boller

 

1 liter lunkent vand

15 g gær

500 g surdej

400 g rugmel

1200 g hvedemel, måske lidt mere eller lidt mindre

5 g salt

5 cl hvidvinseddike

200 g valnøddekerner

1 dl solsikkeolie

 

A. Vand, gær og surdej blandes.

I vandet hældes rugmel og 800 g hvedemel lidt ad gangen, mens røremaskinen kører ligeså stille derudaf.

Tilsæt nu salt, valnøddekerner, hvidvinseddike, solsikkeolie og endnu mere hvedemel. Fortsæt med at hælde hvedemel i lidt efter lidt, til dejen næsten ikke klæber længere

 

B. Sæt dejen til hævning så længe, du kan vente - minimum 1 time og meget gerne 3 eller 5.

Du kan også sætte dejen i køleskabet natten over

C. Stil ovnen på 220°C.

Hæld dejen fra skålen og direkte over på et meldrysset bord.

Lad være med at ælte og den slags, dejen har bedst af at blive rørt så lidt som muligt. Skær dejklumpen ud i firkanter med en kniv eller form 2 brød

 

D. Bag brødet i oven i 20-25 minutter ved boller og 30-40 minutter, ved brød.

Har du damp i din ovn kan du slå den til de første 15 minutter.

Vend brød/boller med undersiden opad og bag videre i yderligere 10 minutter

Server med tandsmør og stærk ost eller hjemmelavet syltetøj.




Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.890 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?