Logo

Valnøddeboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Valnøddeboller

 

Disse rustikke boller med både valnøddeolie og hakkede valnødder vil være lækkert tilbehør til en varm suppe.

Arbejdstid: 20 min. Hævetid: 1 time. Bagetid: 15-20 min. Fryseegnet.

 

#

15 g gær

4 dl vand

2 spsk valnøddeolie

1 spsk rørsukker

1 tsk salt

350 g hvedemel

75g rugmel

75 g hakkede valnødder

*

 

SMULDR gæren ud i lunken vand, og tilsæt de øvrige ingredienser.

Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse ca. ½ time.

 

DEL dejen i 9 store eller 18 små stykker.

Læg dem i smurte muffinforme de skal fyldes ca. ¾ og lad dem hæve til formene er fyldte.

 

BAG bollerne midt i ovnen ved 220 °C ca. 15 min. for små og 20 min. for store.

Vend dem ud på en rist.

 

SERVER som tilbehør til mad, ost eller som lækkeri.

 

Valnøddeboller

 


 

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.652 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?