Logo

Skønne rugboller med chokolade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skønne rugboller med chokolade

 

De koldhævede boller er grove, men alt andet end kedelige. Smagen minder om en god rugbrødsmad med mørk pålægschokolade.

12 stk. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 13-16 timer Bagetid: ca. 25 min.

 

#

Dej:

200 g skåret eller knækket rug

2 dl vand

10 g gær

4 dl koldt vand

2 spsk olie gerne nøddeolie

300 g rugmel

2 tsk salt

300 g hvedemel

 

Fyld:

150 g mørk chokolade

 

Pensling:

ca. 1 dl kold kaffe

*

 

Læg skåret eller knækket rug i en skål, og hæld næsten kogende vand over.

Lad det trække i 1 time.

 

Rør gæren ud i koldt vand, og tilsæt rugkerneblandingen, olie, rugmel og salt.

Rør godt sammen.

 

Tilsæt derefter gradvist hvedemel.

Rør med en ske, så længe konsistensen er lind.

Når dejen bliver fastere, æltes den med hænderne.

Gnid evt. hænderne med lidt olie.

Ælt dejen grundigt, og kom ikke mere mel i, end at dejen er lidt klistret.

 

Læg dejen i en skål smurt med olie, og dæk den med plastfilm eller et grydelåg.

Sæt dejen i køleskab i 12-15 timer.

 

Tag dejen ud af køleskabet.

Hak chokoladen groft, og ælt dem ind i dejen.

 

Form 12 boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Lad bollerne hæve tildækket i ca. 1 time ved stuetemperatur.

 

Pensl bollerne med kaffe, og bag dem ved 175 °C i ca. 25 min.

 

Afkøl bollerne på bagerist til chokoladen er størknet.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.169 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her