Logo

Vandbakkelser til sandwich

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Vandbakkelser til sandwich

 

Vandbakkelse er et sjovt navn, som skyldes, at dejen laves med vand og smør. De bruges mest til desserter og flødekager, fx kartoffelkager og Waleskringler. Her har vi bagt salte vandbakkelser med lidt groft mel i. Fyld dem med salater, og server dem som en lækker forret, frokostret eller del af en buffet.

8 stk. Arbejdstid: 30 min. Koge-/bagetid: 45 min.

 

#

150 g vand

100 g smør

25 g fuldkornshvedemel eller grahamsmel

100 g hvedemel

1½ spsk rå bulgur

3 æg

 

Fyld:

8 salatblade

4 hårdkogte æg

2 modne avocadoer

3-4 tomater

2 spsk fintklippet purløg

salt og friskkværnet peber

*

 

BRUG en vægt til vandet, for det skal være ret præcist.

 

BRING vand og smør i kog.

Drys de to slags mel og bulgur i, og rør kraftigt, til dejen slipper gryden og er en glat klump.

Lad dejen køle til stuetemperatur.

 

TÆND ovnen på 200 °C.

 

PISK æggene sammen, og mål dem der skal være ca. 2 dl.

Rør de sammenpiskede æg i dejen lidt ad gangen.

Dejen skal være blød, men ikke for flydende.

 

SÆT ca. 8 vandbakkelser på en bageplade med bagepapir.

Sæt bagepladen på nederste rille i ovnen, og bag i 35-40 min.

Ovndøren må ikke åbnes undervejs, for så kan kagerne falde sammen, hvis de ikke er færdigbagte.

 

TJEK om de er færdigbagte; de skal være gyldne og sprøde over det hele, luftige og gennembagte. Sæt dem til afkøling på en bagerist.

 

KLIP vandbakkelserne op i kanten.

Fyld dem med salatblade, ægge både, avocado og tomat i skiver.

Drys med purløg, og krydr med salt og peber.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 267 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Boller med basilikumDisse boller er virkelig gode både varme og kolde, eller hvorfor ikke riste dem i ovnen....
• RugbollerBollerne er krydret med honning og kommen og smager skønt både som tilbehør til en varm...
• Parmesan- og hvidløgsbollerDu behøver ikke engang kalde på familien, når det er tid til at sætte sig til bords....
• Fragelite med jordbærflødeskumEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os