Logo

Vanilliesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Creme anglaise

¾ l mælk
¼ l piskefløde
1 st vanilje
150 gr sukker
10 æggeblommer

Mælk og fløde koges op med vaniljen. Sukker og æggeblommer piskes godt sammen.
Lidt af den kogende mælk/fløde hældes over i sukker og æggeblommemassen under piskning for at udjævne temperaturen mellem æggene og mælken. Derefter piskes æggemassen over i mælk/fløden. Det hele lunes op indtil cremen jævner - må ikke koge! Det hele sigtes og stilles på køl.

TIPS: Vanilliesaucen kan også smages til med alkohol som feks. whisky, calvados. Eller i stedet for vanilje kan man komme 1 stang kanel eller kardemomme i.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.061 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• VeronabollerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kirstens rugbrød En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Agnetes havregrynskagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Æblekage - varm, nem En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!