Logo

Verdens bedste brød, sådan er det bare

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Verdens bedste brød, sådan er det bare

 

Har du hørt om verdens bedste brød? Det brød, der bages i gryde og bliver så utroligt lækkert? Her får du madkursus's opskrift på verdens bedste brød

Det lyder måske som en overdrivelse at kalde et brød for verdens bedste brød, bare fordi det bliver bagt i en gryde. Men det hedder det altså, sådan er det bare. Og navnet på brødet er ikke nogen overdrivelse, for denne opskrift giver et brød, der har den blødeste og mest smagfulde krumme og en lækker sprød skorpe. Tror du ikke på det? Så prøv selv at bage verdens bedste brød.

Tid: 10 min. + hævetid: 12 timer + 1 time + bagetid: 45 min.

# :

5 dl vand
20 g gær
1 spsk salt
2 spsk honning
100 g grahamsmel
400 g hvedemel
1 dl græskarkerner

*

Sådan gør laver du verdens bedste brød

Rør vand og gær sammen.

Tilsæt salt, honning og mel og rør rundt med en grydeske.

Dejen skal være meget lind og våd.

Sæt dejen til hævning ved stuetemperatur natten over - dog mindst 12 timer, inden du fortsætter med brødet.

 

Dejen vendes herefter 3-4 gange med en grydeske og sættes igen til hævning - 1 time i skålen.

 

Sæt en tom støbejernsgryde på ovnristen i en kold ovn og tænd ovnen på 245 °C.

Når ovnen (og gryden) er varm, drysses græskarkernerne i bunden af gryden, for så slipper brødet let gryden efter bagning.

Hæld dejen direkte fra skålen og ned i den varme gryde.

Bag først verdens bedste brød i ovnen i 30 min. med låget på.

Fjern låget og bag videre i 15 min. uden låg.

Afkøl i gryden uden låg ca. 30 min.

 

OBS! Husk at du skal bage brødet i en gryde, der kan tåle at komme i ovnen. Det kan fx støbejernsgryder fra Le Creuset. Alternativt kan du brødet i en stegeso, hvis du skulle være den heldige ejer af sådan én.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 258 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grahamsbrød med honningGodt brød med mange muligheder. 1 brød. Tilberedningstid: 15-20 min. Hævetid i alt: 1-1¼...
• NøddebollerTilberedningstid: 20-25 min. Hævetid, i alt: ca. 1 time. Bagetid: 15 min. Fryseegnet. 30...
• Grahamsbrød HurtigtGodt rustikt brød der er hurtigt bagt - 2 brød. Tilberedningstid: ca. 15 min. Hævetid: ca....
• Små tomattærterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os