Logo

Wienertærte med chokolade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
175 g smør
175 g god mørk chokolade
3 æg
2 dl sukker
100 g hasselnødder
1 dl hvdemel
smør og rasp til formen
Garnering:
100 g mørk chokolade
15 ananaskirsebær
sølvkugler

Smelt fedtstoffet i en kasserolle over svag varme.
Skær chokoladen i mindre stykker, kom den i kasserollen og smelt den over svag varme.
Pisk æg og sukker luftig.
Rist hasselnødderne ved 200°C i ca 5 min, eller i mikroovn på fuld effekt i ca 3 min.
Lad dem køle og gnid det meste af skallerne af mellem hænderne.
Hak nødderne fint og rør dem i æggedejen.
Tilsæt hvedemel skiftevis med den smeltede chokolade.
Smør en rund springform, ca 23 cm i diameter, drys den med rasp. Hæld dejen i formen og bag kagen ved 200°C på nederste rille i ca 30 min.
Kagen skal være lidt klæg i midten.
Løsn kanten og lad kagen køle.
Smelt chokoladen til garneringen og bred den over kagen.
Dekorér med ananaskirsebær og sølvkugler.
Lad den stå koldt til chokoladen er stivnet.

Tips: Bag gerne tærten 1-2 dage inden den skal serveres, så bliver den
ekstra saftig. Du kan tilsætte 1 tsk pulverkaffe til dejen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 1.517 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her