Logo

Yggenyk kager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

250 g sukker
250 g margarine
3 æg
500 g hvedemel
100 g hakket chokolade
1 knsp salt
1 knsp hjortetaksalt eller natron
 
Mix margarine og sukker grundigt med electrisk håndblender.
Tilsæt derefter æg.
Bland hvedemel, hjortetaksalt og salt sammen og sigt melblandingen gradvist i margarineblandingen og ælt.
Tilsidst blandes den hakkede chokolade i dejen.
Pas på ikke at overælte så al chokoladen smelter.
Dejen afsættes på bagepladen med en ske med ca. 5 cm mellem hver, og kagerne bages ved 225°C til de er gyldne - 9-11 minutter.
Lad dem køle af på rist.

 

Tips: Opskriften er stammer  fra bogen "Da yggenykkerne stjal Rundetårn" af Jørn Birkeholm.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,7 (7 stemmer)
Siden er blevet set 4.505 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• NøddekurveEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• De dødes dag chokolade-kanel cupcakesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Pebernødder 6 En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• NøddemazarinkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os