
 
16 stk lige til madpakken eller som mellemmåltid. 
# 
25 g gær
3 dl lunken vand
1 spsk olie
1 tsk salt
1 dl fuldkornshvedemel
6,5 dl hvedemel
75 g røget eller kogt, strimlet skinke
¾ dl tomatpuré
50 g revet ost
oregano
 *
Opløs gæren i vandet og tilsæt olie, salt og fuldkornshvedemel. 
Rør hvedemel i lidt af gangen, og ælt dejen godt igennem til den er glat og smidig. 
Lad dejen hæve tildækket i cirka 1 time.
Slå dejen ned på et meldrysset bord og del den i 16 kugler, som trykkes flade, så de er 1 cm tykke. 
Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. 
Fordel tomatpuréen på bollerne, drys med skinke og oregano og øverst revet ost. 
Bag focacciabollerne ved 250ºC i 10-15 minutter.
Dejen er også god til flûtes.