Logo

Pitabrød med mini-frikadeller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pitabrød med mini-frikadeller

 

Små klassiske frikadeller, forskellige grønsager og dressing er lækkert fyld, som børnene selv kan komme i deres pitabrød. Nøj det' for børn

4 personer. Arbejdstid: 40 min. Hviletid: ca. 30 min. Stegetid: ca. 10 min.

 

#

Frikadeller:

500 g hakket kalve- og svinekød

1 tsk groft salt

2 æg

3 spsk hvedemel

ca. 2½ dl mælk

½ løg

friskkværnet peber

25 g smør

1 spsk olie

 

Dressing:

3 dl yoghurt naturel

1 dl tomatketchup

 

Tilbehør:

½ agurk

3-4 gulerødder

3-4 tomater

8 grove pitabrød

*

 

Rør kødet sejt med salt.

Tilsæt æg og mel, og derefter gradvist mælken.

Rør farsen smidig, og tilsæt fintrevet løg og peber.

Stil farsen i køleskab i ca. 30 min.

 

Tilsæt mere mælk, hvis den er blevet for fast.

Varm en pande med smør og olie.

Form farsen til ca. 25 små frikadeller, og steg dem gyldne på begge sider ved jævn varme til de er gennemstegte i alt ca. 10 min.

 

Rør en dressing af yoghurt og tomatketchup, og smag til med salt og peber.

Anret i en skål.

 

Vask agurken, og skær den i terninger.

Skræl gulerødderne, og riv dem groft.

Vask tomaterne, og skær dem i små stykker.

Anret i hver sin skål.

Server de lune frikadeller med grønsager og dressing, og lad alle selv fylde deres pitabrød.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.802 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Vil du boykotte noget fra Rusland?


Effektiv reklame - klik her