Logo

Burger med hvidløgssmør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Burger med hvidløgssmør

Forberedelse: 45 minutter (første gang, men så har du smørret klar til næste seance) Grilltid: Ca. 15 minutter til 1 person

 

160 g hakket oksekød pr. burger

en god spiseskefuld hvidløgssmør pr. burger

salt og friskkværnet peber

1 burgerbolle

 

Tag halvdelen af det hakkede oksekød og form det til en kugle.

Lav en fordybning i kødet.

Læg hvidløgssmørret i fordybningen.

Tag resten affarsen og læg den oven på hvidløgs­smørret og klem rundt i kanten af farsen indtil den bliver til en burger.

Lav en fordybning på ca. 1 cm i midten på den ene side af kødet.

Drys lidt salt og peber på burgeren.

Pensl olie på grillristen og læg kødet på med for­dybningen opad.

Steg burgeren på grillen over stærk varme.

Steg den først i 2 1/2-3 minutter på den ene side, vend den og steg videre i 2 minutter på den anden side.

Flyt burgeren til den kølige del af grillen og steg videre i 3-5 minutter til burgeren er færdig.

Varm burgerbollen på begge sider på grillen.

 

Byg din burger op med et udvalg af godt tilbehør.

 

For at vise respekt for den hellige burger burde vi måske holde os til den traditionelle måde at lave den på. Nogle bliver en smule stressede når folk taler om at blande æg, rasp og andre uting i burgerfarsen. Lidt finthakket løg er helt okay, men ikke rasp?

Der er kun et problem ved at være burger-purist, og det er denne burger.

Og tricket med at gemme en klat hvidløgssmør midt i farsen snedigt.

Der er noget vældig godt ved at tage en stor, glubsk mundfuld og mærke den gode hvidløgs- og krydderurtesmag.

Denne burger både dufter og smager godt.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.437 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grillede asparges med rucola og ParmesanEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Marokkansk tørmarinadeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Grillede majskolberGrillede majskolber er let at lave, og passer til alt kød fra grillen
• Chokolademandelkage, bagtLækker chokoladekage der indeholder både lys chokolade, mørk chokolade og mandler. Perfekt...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!