Italienerne
har en dejlig umiddelbar og enkel tilgang til madlavning. Ikke alt for mange
dikkedarer, bare gode råvarer tilberedt på bedste måde.
Bruschetta med squash og
svampe
Disse
bruschetta smager fantastisk. En prøvespiser ved fotooptagelserne spurgte hvad
kødet var og blev meget overrasket over, at de er helt "grønne".
2-4
personer. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 10 min
#
125
g svampe
15
g smør
¼ citron
1
lille squash gerne med blomst
4
små skiver italiensk brød
1-2
spsk grøn pesto
lidt
høvlet parmesanost
friskkværnet
sort peber
*
Rens
svampene, og del dem evt. i mindre stykker.
Steg
dem på en pande med smør i 5-8 min., og smag til med lidt citronsaft, salt og
peber.
Vask
squashen, og skær den i lange tynde skiver med en kartoffelskræller.
Hvis
der er blomst på, så rens den, og skær den i strimler.
Rist
brødet eller steg det på grillen eller en grill pande.
Smør
det med pesto, og top op med svampe, squash og høvlet parmesan.
Kværn
sort peber over, og server straks.
Pasta med ristede gulerødder
og krydderurter
Vi
bliver i det grønne med denne nemme, hurtige og velsmagende pastaret. Du kan
altid udvide den med lidt sprødstegt skinke eller servere den som tilbehør til
en kotelet.
2
personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid:
10 min
#
1
bundt nye gulerødder
1 spsk
olie
1 spsk
hakket bredbladet persille
1 tsk
hakket rosmarin, timian og oregano
250
g frisk pasta
250
g hytteost
salt
og peber
Tilbehør:
evt.
1 pakke parma- eller serranoskinke i skiver (80-100 g)
*
Skrub
gulerødderne rene, og skær tykke gulerødder igennem på langs.
Steg
dem langsomt gyldne og møre på en pande med olie i 5-8 min.
Skyl
og hak krydderurterne.
Kog
pastaen efter pakkens anvisning, og hæld vandet fra.
Tilsæt
hytteost, og smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Anret
pastaen på to varme tallerkener.
Vend
krydderurterne i gulerødderne, og læg dem ved pastaen.
Server
straks.
TIPS:
Med skinke: Smør en pande med olie, og steg skinkeskiverne sprøde i 1-2 min. på
hver side.
Læg
dem til afdrypning på køkkenrulle.
Knæk
den sprøde skinke i mindre stykker og drys over retten.
Helstegt kylling med
rosmarin og friske figner
En
vidunderlig duft breder sig i køkkenet allerede efter 5 min. i ovnen. En hel
kylling er måske nok lidt rigeligt til 2 personer, men rester af det saftige
kød, vil være gode i salat og sandwich dagene efter.
2-3
personer. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: 40 min
#
1
lille kylling
1
økologisk citron
1-2
kviste frisk rosmarin
1
fed hvidløg
2 spsk
olie
3
friske figner
1-2
spsk balsamico
salt
og peber
Tilbehør:
100
grucolasalat
1 spsk
citronsaft
2-3
spsk olie
brød
*
Skær
ned på begge sider af rygbenet, og fjern det.
Luk
kyllingen op som en sommerfugl, og læg den med brystet opad i en bradepande.
RIV
skallen af citronen, og hak den sammen med rosmarin og hvidløg.
Rør
det sammen med olie, salt og peber, og smør det både ind- og udvendigt på
kyllingen.
Sæt
fadet i ovnen ved 220 °C i ca. 30 min.
Vask
fignerne, og skær dem i både.
Vend
dem med balsamico, salt og peber, og læg dem ved kyllingen.
Steg
i yderligere 5-10 min.
Skyl
og slyng rucolasalaten, og vend den med en dressing rørt af citronsaft, olie,
salt og peber.
Server
kyllingen med figner, salat og brød.
TIPS:
Du kan også stege kyllingen i eller på en grill.
Du
kan selvfølgelig også servere retten på dansk maner: med kartofler til.
Kalve karbonader Tonnato
Karbonaderne
har fået følgeskab af kartoffelkager og tunfiskesauce inspireret af den
ærkeitalienske ret med koldt kalvekød og tunfiskesauce.
Kødet
er æltet med revet citronskal, salt og peber inden stegningen og det gør hele
forskellen.
2
personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Steget id: 30
min
#
Karbonader:
300
g hakket kalvekød (eller kalve- og svinekød)
1
økologisk citron
50
g durummel
salt
og peber
1 spsk
olie
15
g smør
1 spsk
saltede kapers
Tunfiskesauce:
1
dåse tunfisk i olie
2
ansjosfileter
50
g mayonnaise
2-3
spsk cremefraiche
1
potte frisk basilikum
2-3
tsk citronsaft
1-2
spsk vand
Kartoffelkager:
300
g mellemstore kartofler
25
g smeltet smør
salt
og peber
Tilbehør:
en
grøn salat eller friskdampet broccoli eller grønne bønner
*
Ælt
kødet sammen med fintrevet citronskal, salt og peber, og form det til 2 bøffer.
Skræl
kartoflerne, og skær dem i meget tynde skiver brug evt. en mandolin.
Pensl
hver skive med smeltet smør, og læg dem på en bageplade med bagepapir. så de
overlapper hinanden og danner 4-6 cirkler.
Drys
med salt og peber, og bag kartoffelkagerne i ca. 20 min. ved 200 °C.
Hæld
væsken fra tunfisken, og blend den sammen med ansjoser, mayonnaise og
cremefraiche.
Tilsæt
en lille håndfuld basilikumblade, og blend, til de er fordelt.
Smag
til med citronsaft, salt og peber, og tilsæt evt. lidt vand, hvis saucen er for
tyk.
Vend
kalvebøfferne i durummel, og steg dem gyldne og gennemvarme på en pande med
smør og olie de skal have 6-7 min. på hver side.
Skyl
kapersne fri for salt, og tør dem i køkkenrulle.
Rist
dem hurtigt sprøde (30-60 sekunder) på en varm pande med en smule olie.
Dryp
af på køkkenrulle.
Server
karbonaderne med tunfiskesauce, sprøde kapers, kartoffel kager og salat eller
grønsager.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin