Brug indirekte grillning
12-16 grisekæber (kan bestilles hos slagteren)
10 sveskeblommer eller anden blårød blomme
250 g perleløg
½ dl blommeeddike (kan bl.a. købes i Irma)
½ l kalvebouillon
1 kvist timian
havsalt og peber
50 g smør
Rens svinekæberne for fedt og sener.
Skær blommerne i halve og pil perleløgene.
Grill kæberne og læg dem i et ildfast fad sammen med perleløg og blommeeddike,
Kog kæberne på grillen i 5 minutter under grill-låg, indtil eddiken er reduceret.
Tilsæt kalvebouillon og kog igen 30 minutter under låg.
Hvis væden koger væk, tilsæt da lidt vand.
Tilsæt blommer og timian og kog yderligere i 10 minutter.
Krydr med salt og peber
Tilsæt små smørtern og ryst fadet, så smørret fordeles i saucen.
Server straks.
Grisekæber kan erstattes af ca, 1 kg svinebov eller nakkefilet, skåret i klodser.