pattegris på 12-15 kg 
(få slagteren til at gøre den i stand, blandt andet skal den saltes i et halvt døgn) 
Fyld: 
1 kg  porre 
2 kg  løg 
500 g bacon 
1 kg  kastanjer uden skal 
2 kg  kartofler 
3 kg  fars (kalv, svin, kylling og leveren fra grisen) 
3 æg 
persille 
hvidløg 
salt og peber 
Lav farsen af kødet, æggene, porren og løgene som på forhånd er skåret i skiver og snurret i smør i en halv time, bacon i terninger, rensede kastanjer, kartofler i små terninger, finhakket persille og hvidløg. 
Smag til med salt og peber. 
Fyld pattegrisen med farsen. Sy maven til. 
Arranger grisen i liggende position (på maven). 
Pensl med en blanding af olivenolie, peber og urter (salvie, rosmarin) gentagende gange under stegningen. 
Steg ved svag varme, 120-150ºC i 4-5 timer, eller over åben ild i 5-5 ½ timer. 
Pas på de tynde partier ikke revner under grillstegningen.