1 stor kalvemørbrad ca. 1 kg  
1 bæger hummerhaler i vand ca. 250 g drænet 
 
Marinade: 
6 spsk sojasauce 
4 spsk sesamolie 
2 spsk hummerhalevand 
1 tsk peberblanding 
 
Hummerhalesauce: 
25 g smør 
½ tsk tørret estragon 
6-8 safrantråde 
1-2 spsk kyllingefond 
2 dl appelsinjuice eller saft af 2 appelsiner 
1½-2 dl piskefløde 
de resterende hummerhaler 
salt og peber 
1-2 tsk sukker efter smag 
1 spsk smør til lige før servering 
* 
Mørbraden pudses fint, og med en skarp kniv skærer du mørbraden op på langs, så du får plads til hunnerhalerne, i forlængelse af hinanden.
Gem lidt hummerhaler til saucen. 
Mørbraden rulles forsigtigt sammen og snøres med madsnor. 
Marinaden røres sammen og hældes over mørbraden.
Lad den marinere i ca 1 time, evt. i en plasticpose i køleskabet.
Gem marinaden til pensling under grilning. 
  
Sauce: I en gryde smeltes smør, tilsæt fond, appelsinjuice og estragon.
Saucen koger ind i ca 5 minutter.
Herefter tilsættes piskefløde og safran.
Saucen simrer ved meget svag varme ca 15-20 minutter.
Tilsæt de resterende hummerhaler, smag til med salt, peber og sukker.
Saucen stilles til side, indtil mørbraden er klar. 
Inden servering opvarmes saucen og vendes med smør. 
  
Ved grillen: På en velsmurt rist brunes mørbraden på alle fire sider, i 2-3 minutter pr side. 
Over direkte varme.
Pensl med den resterende olie/sojamarinade, når den vendes.
Når mørbraden har den rigtige farve på alle sider, flyttes den til indirekte side, hvor den griller færdig i 15-20 minutter.
Pensl med jævne mellemrum.