500 g svinemørbrad
salt og peber
25 g tørrede tomater evt. i olie
3-4 skiver bacon
¾ kg kartofler
2 ½ spsk hvedemel
¼ tsk revet muskatnød
1 ½ tsk tørret oregano
3 dl sødmælk
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem i et ovnfast fad. Drys hvedemel (brug en lille sigte) og krydderier mellem lagene og hæld til sidst mælken over kartoflerne. Pres kartoflerne let med bagsiden af en ske, sådan at væden når op til det øverste lag af kartoffelskiverne. Sæt fadet i en kold ovn og tænd på 160 º. Kartoflerne skal stå i ovnen i ca. 1 ½ time.
Afpuds mørbraden for sener og bimørbrad - gem bimørbrad. Skær en ca. 3 cm dyb revne på langs i mørbraden. Fyld den med tomater, salt og peber. Fjern senen på bimørbraden, hak den groft, og bland den med fyldet. Læg mørbraden på sammenføjningen i et lille fad, pak baconskiverne tæt omkring den og stil fadet i ovnen ved siden af kartoflerne, når de har stegt ca. 40 minutter. Efter ca. 35 minutter er mørbraden stegt. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen i kødet være 70 º. Hvis mørbraden er for bleg, grilles den et par minutter. Sluk ovnen og tag kødet ud. Dæk det med alufolie og lad det hvile ca. 15 minutter. Lad kartoflerne stå i den slukkede ovn imens. Skær kødet i tynde skiver på skrå ved servering.