1 nakkekotelet, 1 ½ cm tyk 
1 lille fed hvidløg 
1 spsk citronsaft 
1 spsk olivenolie 
2 salvieblade eller ¼ tsk tørret salvie 
salt og peber 
1 dl yoghurt 
5 cm. agurk 
¼ fed hvidløg 
1 knsp.tørret oregano 
Tilbehør: 
1 tomat 
1 lille løg 
100 g landbrød 
Læg kødet i en marinade bestående af knust hvidløg, citronsaft, olivenolie og hakket salvie i 1-12 timer i køleskabet. Afdryp yoghurten ½-1 time i et kaffefilter. Skræl og riv agurken groft. Pres væden af. Rør yoghurt, hvidløg og agurk sammen og smag til med oregano, salt og peber. Krydr koteletten med peber og steg den på en grillpande ved kraftig varme 4-5 minutter på hver side eller brun den på en almindelig pande 1 minut ved kraftig varme. Lad den stege færdig ca. 5 minutter på hver side ved middel varme. Krydr med salt og lad koteletten hvile nogle minutter inden serveringen. Anret tomatskiver på tallerkenen og drys med hakket løg.