Brug direkte grillning ved middel temperatur
Forberedelse: 30 min. samt mindst 4 timer i køleskabet . Grilltid: Ca. 15 min.
 
4 tykke lammekoteletter eller skiver af lammekølle skåret i 2 ½ cm terninger 
 
Marinade: 
1 spsk friskkværnet sort peber 
en masse frisk rosmarin 
en masse frisk timian 
6 mynteblade 
1 laurbærblad, knust 
2 hvidløgsfed, knuste 
2 dl rapsolie 
4 spsk sherryeddike 
1 spsk worcestershiresauce 
1 ½ dl oksebouillon 
 
Krydderurteblandingen: 
1 hvidløgsfed, knust 
1 spsk finthakket frisk rosmarin 
1 spsk finthakket frisk timian 
1 spsk finthakket frisk persille 
1 tsk havsalt (kan erstattes med ½ tsk almindelig salt) 
 
Marinade:
Bland alle ingredienserne sammen i en stor skål. 
Læg kødstykkerne i marinaden i mindst 4 timer. 
 
Krydderurteblandingen: 
Bland alle ingredienserne sammen i en skål. 
 
Tag kødstykkerne op af marinaden og lad dem dryppe godt af. 
Sæt kødstykkerne på grillspid og læg dem på en tallerken. 
Si marinaden og gem den. 
Bland 1 ½ dl af marinaden sammen med krydderurteblandingen. 
 
Grill spiddene. 
Pensl kødet ofte med krydderurtesaucen mens du griller. 
Smag til med salt og peber. 
 
Tips: 
Sæt også grønsager på spiddene: løg, peberfrugt, aubergine, svampe, fennikel osv. 
Ved at bruge ca. 50% grønsager får du mad nok til 8 personer.