Tynde træspid 
1 bdt  forårsløg 
15 grønne asparges 
10 helt tynde gulerødder 
Olivenolie 
1 aubergine 
1 courgette 
25 g  valnøddekerner 
2 spsk  olivenolie 
½ potte basilikum 
Læg træspiddene i vand ½ time. 
Saml forårsløg, asparges og gulerødder til måtter ved at lægge 5-6 grønsager tæt ved siden af hinanden og saml dem 2-3 steder ved at stikke små træspid tværs igennem dem. 
Pensl dem med lidt olie. 
Skær aubergine og courgette i 1 ½ cm tykke skiver på langs. 
Stød valnøddekerner og basilikum meget fint i en morter og bland med olivenolie, lidt vand og salt. 
Pensl sålerne med denne pesto. 
spid og aubergine grilles over varme trækul, til de er gyldne på begge sider. 
Server fx de grillede grønsager med en kold yoghurtsauce og godt brød til.