Logo

Marokkansk krydret lammekebab

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Krydderierne i denne ret er typiske for det nordlige Afrika. Harissapasta er en stærk rød chilipasta fra denne region, men du kan erstatte den med hakket rød chili på glas, hvis du foretrækker det. Smagen kommer virkelig bag på dig på den gode måde. En sikker vinder til enhver tid.  Til 4 personer.
 
900 g udbenet skulder eller kølle
3 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
½ tsk stødt gurkemeje
½ spsk paprika
1 fed hvidløg, knust
1 tsk harissapasta
1 lille rødløg
1 lille citron
salt og friskkværnet sort peber
 
4 x 30 cm flade metalspid
 
Fjern eventuelt fedt og skær derefter kødet i cirka 5 cm store tern.
Kom kødet i en skål sammen med olivenolie, citronsaft, krydderier, hvidløg, harissapasta og lidt salt og peber og bland det hele godt sammen.
Dæk det over og lad det stå ved stuetemperatur i 2 timer eller natten over i køleskab.
Skræl løget, men lad roden være og skær det derefter i 8 både.
Spid kød, citron- og løgbåde skiftevis på et metalspid og grill dem over mellemvarme kul i 10-15 minutter, mens du en gang i mellem vender dem, indtil de er pænt brunede på overfladen, men stadig er lyserøde inden i.
Denne ret smager godt sammen med enten Krydret Casablanca-­couscous eller sammen med Mynte­-tabbouleh fra Tanger.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.403 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her