Logo

Frugt på grillen

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frugt på grillen

 

Grillen holder sig varm længe efter at hovedretten er færdig, og eftervarmen kan vi udnytte til lækre frugtdesserter

 

Ananas

Skær en hel, godt moden ananas i tykke skiver.

Steg skiverne et par minutter på hver side på den varmeste del af grillen.

Dryp lidt madeira, cognac eller likør på ananasskiverne og server dem med kold cremefraiche, flødeskum eller is.

 

Appelsiner og grapefrugter

Vælg frugter med tykke skaller og steg dem hele i ca. 15 min.

Vend dem flere gange.

Del frugterne i halve før serveringen.

Drys grapefrugterne med farin.

Appelsinerne kan evt. dryppes med lidt appelsinlikør.

Frugterne spises med ske fra de halve skaller.

Server vaniljeis til.

 

Bananer

Modne, uskrællede bananer lægges på grillristen, hvor varmen ikke er alt for stærk.

Vend dem flere gange, til skrællerne er sorte og de føles bløde indeni.

Skær et snit på langs og dryp lidt citronsaft, rom eller cognac i.

Bananerne spises med ske direkte fra skrællen.

 

Æbler

Vask hele æbler, pensl dem med olie og læg dem på grillristen, hvor den ikke er alt for varm.

Vend dem flere gange. Steg æblerne 12-15 min.

Stik kernehuset ud og fyld hullet med smør, rørt med kanel, sukker og rosiner, som evt. har ligget i rom.

 

Du kan også først tage kernehuset ud, skære æblerne i tykke skiver og så lægge skiverne på grillristen, efter at de er dryppet med citronsaft og penslet med olie.

De skal have et par minutter på hver side over god varme.

Drys lidt sukker over skiverne og server dem med flødeskum.

 

Pærer

 

Pærerne skal være faste og ikke for modne.

Vask og tør dem og pensl dem med olie.

Steg dem 10-15 minutter på grillristen og vend dem flere gange.

Skræl de varme pærer, stik kernehusene ud og dryp dem med honning smagt til med citronsaft.

Pærerne kan også flamberes med lidt pærebrændevin, hvis du da kan nænne det.

Stænk brændevinen over pærerne og sæt ild til.

Serveres med iskold creme fraiche.

 

Frugt på spid

Æbler, pærer, blommer, appelsiner, ferskner og lignende faste frugter er velegnede til at steges på spid.

Skræl evt. frugten, fjern sten eller kernehus og skær den i passende stykker, som stikkes på et langt grillspid og pensles med olie og citronsaft.

Læg spiddet på grillristen i ca. 10 minutter.

Serveres med koldt letpisket flødeskum, cremefraiche, råcreme eller vaniljeis.

 

Tips: En skål med smeltet chokolade smager pragtfuldt til spidstegt frugt.

Smelt chokoladen i en lille ovnfast skål, der kan stilles på grillristen.

Kom en lille klat smør i.

Hvis der ikke er børn i selskabet, kan du tilsætte lidt cognac, rom eller likør, men ikke for meget.

Chokoladen skal være så tyk, at den »klæber« til frugten, når du dypper den.

 

Frugt på grillen

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.333 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her