(4 personer)
16 store jomfruhummer
persille
citronsaft,
lidt olivenolie
¼ l god jomfruolivenolie
2 små æggeblommer eller 1 stor
1 tsk dijonsennep,
3 fed hvidløg,
1. Jomfruhummerne flækkes, tarmen fjernes, de stænkes med citronsaft, pensles med lidt olie, krydres med salt og peber, drysses med lidt hakket persille.
2. Hvidløgsmayonnaise:
Sennep blandes med lidt citronsaft, salt og kværnet sort peber og 3 fed knust hvidløg. Det røres sammen med æggeblommerne. Olien piskes i lidt efter lidt, sørg for at ingredienserne har samme kolde temperatur.
Hvis mayonnaisen er for tyk, fortyndes den med lidt vand, tilsmages evt. til sidst.
3. Hummerne grilles 3 min. på skalsiden og derefter 1 min. på kødsiden.
4. Serveres med varme flûtes og en kølig Provence Rose.