(4 personer)
 
16 store jomfruhummer 
persille
citronsaft,
lidt olivenolie
¼ l god jomfruolivenolie
2 små æggeblommer eller 1 stor 
1 tsk dijonsennep, 
3 fed hvidløg, 
 
1. Jomfruhummerne flækkes, tarmen fjernes, de stænkes med citronsaft, pensles med lidt olie, krydres med salt og peber, drysses med lidt hakket persille.
 
2. Hvidløgsmayonnaise:
Sennep blandes med lidt citronsaft, salt og kværnet sort peber og 3 fed knust hvidløg. Det røres sammen med æggeblommerne. Olien piskes i lidt efter lidt, sørg for at ingredienserne har samme kolde temperatur.
Hvis mayonnaisen er for tyk, fortyndes den med lidt vand, tilsmages evt. til sidst.
 
3. Hummerne grilles 3 min. på skalsiden og derefter 1 min. på kødsiden.
4. Serveres med varme flûtes og en kølig Provence Rose.