(4 personer)
12 friske jomfruhummere
friskhakket bredbladet persille.
Marinade:
½ dl olivenolie
1 fed pillet og revet hvidløg
½ tsk Piment d'Espelette
lidt havsalt
fintrevet skal af 1 lime
tomatsaft.
Knust tomatsalat:
12 stk blommetomater
2 spsk olivenolie
evt. balsamico-eddike
havsalt og friskkværnet hvid peber
hakket friskplukket timian-oregano-purløgsblomst eller krydderurter efter eget valg.
1 daggammelt lyst brød.
Jomfruhummerne halveres og pensles med marinaden og lægges på grillen med skærefladen nedad og vendes om efter ca. 2-3 min. og tilberedes færdig i sin egen skal.
Tomaterne kvartes og lægges i en spidssigte. Knuses og tomatsaften hældes over i marinaden.
Tomatkødet vendes med olivenolie, de hakkede krydderurter, smages til med salt, friskkværnet peber og evt. balsamico-eddike.
Det daggamle brød pensles med resten af marinaden og grilles sprøde.