4x150 g kalvelever i skiver
4 store bagekartofler
1 stort zitauerløg
ca. 100 g smør til bruning af løgene
½ dl piskefløde
1 bdt bredbladet persille
4 kviste timian
kørvel
salt og peber
olie til pensling
1 fed hvidløg
A. Leveren pensles med olie, krydres med salt og peber.
(brug altid sort friskkværnet peber; den sorte peber smager bedst).
Steges på glohed penslet grill i ca. 2 min. på hver side.
B. Kartoflerne bages i groft salt i ovnen (ikke i alufolie) ved 180-200°til de er møre.
Man skærer toppen af kartoflen, graver den ud med en teske uden at ødelægge skindet.
Moser let med en gaffel, blander mosen med de letbrunede hakkede løg, de hakkede krydderurter, den varme fløde, salt og peber og knust hvidløg.
Mosen fyldes tilbage i kartoflerne og varmes i ovnen.
C. Retten serveres med en god salat.
Vin: en frisk Chianti eller en god Cotes du Rhone.