Forberedelse: 30 minutter samt udvanding af fisken som kan tage op til et par døgn Grilltid: 12-15 minutter
4 solide stykker klipfisk, godt udvandede, uden ben og skind
lidt olivenolie til pensling
kværnet sort peber
Tør fiskestykkerne med køkkenrulle.
Pensl fiskestykkerne med olie og drys lidt kværnet peber på.
Læg fiskestykkerne på den varme del af grillen til de har fået en fin farve.
Vend fiskestykkerne og læg dem på den kølige del af grillen til de er færdige.
Server med chimichurri (se opskrift).
Du kan også erstatte persillen i chimichurri med koriander.
Tips:
Brug gode kødfulde stykker klipfisk. Det kan ofte tage et par døgn at udvande fiskestykkerne. Spørg dem du køber fisken af, hvor længe de anbefaler at fisken skal ligge i vand. Klipfisk som koges, bliver lidt ekstra udvandet under selve kogningen. Husk at skifte vand flere gange.
Denne version af grillet klipfisk har et lidt sydamerikansk præg, og for at gøre det hele endnu mere internationalt, vil jeg bare lige nævne at man i Portugal spiser grillet klipfisk til jul.