4 portionsstykker fersk laks 
2 spsk olivenolie 
saften af ½ lime 
4 dl parboiled ris 
1 bakke solsikkespirer 
100 g smuttede mandler 
1 stor gulerod 
100 g sukkerærter evt. frosne 
2 plader nori-tang 
5 spsk olivenolie 
saften af 1 lime 
2 tsk salt 
peber 
Tilbehør: 
japansk syltet ingefær 
soyasauce 
Kog risene løse efter anvisningen på posen og lad dem køle af. 
Rist mandlerne lysebrune på en tør pande og lad dem køle af. 
Sukkerærterne blancheres i 2 min. 
Guleroden skrælles og skæres i julienne (tændstiktynde strimler). Tangpladerne klippes i tynde strimler med en saks. 
Olie, salt, peber og limesaft piskes sammen til en dressing og blandes i de lune ris. 
Bland gulerodsstrimler, sukkerærter, tang, spirer og mandler i rissalaten. 
Lad den marinere, gerne mindst en halv time. 
Laksestykkerne lægges i et ovnfast fad og pensles med en marinade af olivenolie og limesaft. 
Laksestykkerne grilles under ovnens grill eller på havegrill i 6-10 min. efter størrelse. Drys med salt. 
Laksen serveres med rissalaten og japansk syltet ingefær i små bunker på tallerkenen. soyasauce serveres separat.