Tun på vestjysk for 4 personer
 
600 g tun eller sildehaj 
1 bdt hakket persille 
Olie til stegning
Salt peber
 
Marinade:
2 finthakkede skalotteløg
1 finthakket rød chili
4 finthakkede fed hvidløg
2 potter grofthakket, frisk koriander 
2 dl god olivenolie
Saften af 2 lime
Salt, peber
 
Tilbehør:
4 hele hvidløg (kan udelades) 
Evt. nye kartofler
Friskbagt flûtes eller efter behag
 
Skær tunen i fire bøffer. 
Vend dem i olie og krydr med salt og peber. 
Grill bøfferne, så de stadig er en anelse rå indeni.
 
Marinade: Pisk ingredienserne sammen.
 
Tilbehør: Bag de hele hvidløg i ovnen ved 160º i 40 minutter. 
Skær dem igennem på tværs, pensl skærefladen med olie, drys hakket persille, salt og peber over. 
Grill de halverede hvidløg med skærefladen nedad på grillen.
 
Anretning: Anret tun bøffen med de grillede halve hvidløg og marinaden over. 
Server evl. med nye kartofler eller brød til.