
Karljohan er et kongeligt navn til en adelig svamp. Kongeligt er i hvert fald sådan, den smager. (bagerst på billedet: Spansk serranoskinke - se også dette)
 
400 g karljohan svampe 
2 fed hvidløg 
1 bundt bredbladet persille 
5 spsk olivenolie 
salt og peber 
 
Rens svampene med en børste og skær dem i skiver på langs. 
Pil hvidløgsfeddene og snit dem i tynde skiver. 
Skyl, tør og hak persillen groft. 
Varm olivenolien i en stegepande og rist svampestykkerne, til de er gyldenbrune. 
Smag til med salt og peber. 
Vend til sidst hvidløg og persille i. 
 
Tips: Du kan også bruge andre svampe end karljohan, selvom karljohan absolut anbefales til denne ret. Kantareller er et alternativ, og i nødstilfælde også champignoner fra grønsagsdisken. Champignoner på glas kan ikke anvendes.