2800 g ovnklar and   
2 skalotteløg hakket fint   
2 store fed hvidløg knuste   
1 spsk frisk timianblade   
1 spsk grofthakket rosmarin   
400 g artiskokhjerter skyllede og afdryppede   
100 g store udstenede grønne oliven   
100 g daggammelt franskbrød uden skorpe   
salt, friskkværnet sort peber 
 
Kasser halsen og indmaden. 
Skær det overskydende fedt af anden og gem det. 
Læg anden til side. 
Smelt så meget andefedt i en lille gryde, at du har omkring 1 spsk 
Smid resten af fedtet væk. 
Hæld skalotteløg og hvidløg i gryden og lad det koge 3-4 minutter, til de er blevet bløde. 
Hæld krydderurterne i og lad dem koge med i omkring 1 minut. 
Tag gryden af varmen, hæld indholdet over i en skål og lad det køle af. 
Skær artiskokhjerterne i kvarte og hæld dem i skålen sammen med de hele oliven. 
Skær brødet i ca. 1 ½ cm. store tern og hæld dem i skålen. 
Tilsæt rigeligt med salt og peber og rør alle ingredienserne godt sammen. 
Kom blandingen ind i anden. 
Luk anden med stegenål og drys den udvendigt med salt og peber. 
Læg anden med brystet nedad på enm stegholder i en kraftig alubakke. 
Grill anden over indirekte middel varme i 2 timer og vend den, når halvdelen af stegetiden er gået. 
Lad anden hvile i 20 minutter, før den skæres ud. 
Tag fyldet ud med en ske og læg det ved siden af den udskårne and.