600 g laks, 4 skiver 
1 spsk olie 
1 spsk citronsaft 
1 tsk salt 
peber, friskkværnet 
Tærtedej: 
2 dl hvedemel 
75 g smør 
2 spsk vand 
Fyld: 
3 æg 
1 tsk salt 
2 dl fløde 13% 
peber, friskkværnet 
1 spsk peberrod, friskreven 
1 dl dild, hakket 
Hak hvedemel og smør sammen og findel det til en grynet masse. Tilsæt vand og ælt dejen sammen. Tryk eller rul dejen ud i en tærteform, ca. 20 cm i diameter, og bag den ved 225 º i ca. ti min. Pisk æggene sammen med fløde, peberrod, dild, salt og peber. Hæld det i den halvbagte tærte og fortsæt bagningen i ca. 20 min., til æggemassen er fast. Pensl laksen med olie blandet med citron, salt og peber, og grill fisken over gløderne 3-4 min. på hver side. Servér laksen med tærten og letkogte grønsager, fx. buketter af broccoli og små, nye løg og gulerødder.