Logo

Grillstegte italienske pølser på polenta med salsa verde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

8 store italienske pølser af svinekød
150 g minutpolenta
½ tsk salt
25 g revet parmesanost
2 spsk hakket frisk persille
3 spsk olivenolie
olie til pensling
 
Salsa verde:
6 ansjosfileter
3 spsk kapers skyllede og afdryppede
1 ¼ dl ekstra jomfruolivenolie
4 spsk grofthakket frisk persille
4 spsk grofthakket mynte
½ citron kun saften
1 stort fed hvidløg knust
1 tsk dijonsennep
½ tsk salt
 
Bring ¾ l. vand i kog.
Rør polenta og salt i og pisk grundigt, så der ikke dannes klumper.
Bring polentaen i kog og skru ned for varmen.
Lad polentaen koge svagt i 8-10 minutter, eller som anført på pakken,
under konstant omrøring.
Tilsæt parmesanost, persille og olie og rør det godt ud i polentaen.
Øs polentaen over i en lav smurt skål, så polentaen er omkring 1 ¼ cm.
tyk.
Lad den køle af og stivne.
Skær polentaen i 8 skiver eller firkanter.
Pensl pølserne let med olie og grill dem direkte over middel varme i
15-18 minutter.
Vend dem en gang under stegningen.
Tag pølserne af grillen og hold dem varme.
Pensl imens begge sider af polentaskiverne grundigt med olie.
Grill dem direkte over høj varme i 8 minutter, til de er varme og har
fået mærker af stegeristen.
Vend skiverne en gang under stegningen.
 

Salsa verde: Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend dem kort, til du har en uensartet, tyk sauce.
Hvis du foretrækker den mere jævn, kan du blende den yderligere.
Hæld saucen i en lille skål eller krukke og dæk den med et tynt lag
olivenolie.
Server pølserne med de grillstegte polentaskiver og salsa verde til.
 
Tips: Salsa verde kan opbevares i køleskab i 1 uge og i fryseren i op til
2 måneder.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.432 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her