
Trækul:      Direkte 
Gas:           Direkte/middel varme 
Forberedelse: 10 minutter. Stegetid: 10-12 minutter 
 
Krydderketchup:
1,5 dl ketchup 
1 spsk chilisauce 
2 tsk balsamicoeddike 
 
900 g kartofler med skræl 
2 spsk olivenolie 
2 store fed hvidløg, finthakkede 
salt og friskkværnet sort peber 
 
A. Rør ketchup, chilisauce og eddike godt sammen i en lille skål og sæt krydderketchuppen til side. 
 
B. Skær kartoflerne i halve og skær hver halvdel i fire både. 
Hæld olivenolie, hvidløg, salt og peber i en stor skål og rør det godt sammen. Kom kartoffel bådene i skålen og vend dem, så de dækkes helt af olie. 
 
C. Læg forsigtigt kartoffel bådene på grillen, så de ikke falder igennem risten. Grill dem direkte over middel varme i 10-12 min., til de er gyldne på begge sider. Vend dem en enkelt gang under stegningen. 
Hvis du ønsker kartoflerne ekstra sprøde, kan låget åbnes de sidste 2 minutter af stegetiden. 
Server dem brandvarme med krydderketchup til.