Logo

Halve, grillstegte kyllinger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Halve, grillstegte kyllinger

 

Kyllinger bliver meget lækre på grillen, uanset om de steges hele eller de parteres. De kan også lægges i marinade et par timer inden grillningen så får kødet en mere pikant smag.

Til 6 personer Tilberedningstid: ca. 45 min.

 

#

3 små kyllinger

250 g skalotteløg

300 g cherry tomater

1 dl olie

2 tsk barbecue krydderi

1 tsk paprika edetsüss

salt

*

1. Del kyllingerne på langs ved at skære eller klippe på hver side af rygbenet (der fjernes) og gennem brystbenet. Fjern også »ønskebenet«.

Tør kyllingerne godt af og læg dem på et spækkebræt med skindsiden opad.

Tryk dem så flade som muligt med hånden.

 

2. Hæld løgene over med kogende vand og pil dem.

Sæt løg og små tomater skiftevis på træspid.

 

3. Kyllingerne pensles med olien, der er krydret med barbecue krydderi.

Læg dem på den varme grillrist.

Vend dem flere gange under stegningen og smør dem med olie.

Når den halve stegetid (15-20 min) er gået, drysses kyllingerne med paprika og salt.

 

4. Tomater og løg pensles med olie og grilles sammen med kyllingerne de sidste 8-10 min.

Vend spiddene af og til.

 

5. De halve kyllinger serveres med flûtes som varmes på kanten af grillristen.

Sæt kryddersmør (helst rørt) på bordet og en stor skål salat.

 


 

 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 559 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?