Logo

Karljohan med hvidløg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Karljohan med hvidløg

Karljohan er et kongeligt navn til en adelig svamp. Kongeligt er i hvert fald sådan, den smager. (bagerst på billedet: Spansk serranoskinke - se også dette)

 

400 g karljohan svampe

2 fed hvidløg

1 bundt bredbladet persille

5 spsk olivenolie

salt og peber

 

Rens svampene med en børste og skær dem i skiver på langs.

Pil hvidløgsfeddene og snit dem i tynde skiver.

Skyl, tør og hak persillen groft.

Varm olivenolien i en stegepande og rist svampestykker­ne, til de er gyldenbrune.

Smag til med salt og peber.

Vend til sidst hvidløg og persille i.

 

Tips: Du kan også bruge andre svampe end karl­johan, selvom karljohan absolut anbefales til denne ret. Kantareller er et alter­nativ, og i nødstilfælde også champignoner fra grønsagsdisken. Champignoner på glas kan ikke anvendes.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.040 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Smør med skalotteløg, sennep og sorte peberkornEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Grillspid med nye kartoflerSæt nye kartofler på spid med kød eller fisk og steg spiddene på grillen nemt og lækkert
• Stegt gedde på ris med revet blomkålEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Stikkelsbærgrød med flødeDesserten er en klassisk stikkelsbærgrød, der netop nu kan laves af friske grønne eller...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!