Hakket oksekød i sommerstil - med krydderier på grillen.
Tabbouleh er en arabisk salat, der normalt tilberedes med bulgur. Vi har brugt
groftrevet blomkål til denne version.
4 personer. Arbejdstid: 45 min. Koge/stegetid: 15 min.
#
Kebab:
500 g hakket oksekød
1 løg
2 fed hvidløg
1 chili
1 bundt persille
1 citron (øko)
1 tsk paprika
1 tsk stødt spidskommen
½ tsk salt
friskkværnet peber
1 spsk olie
Tabbouleh:
1 blomkål
1 spsk olie
1 dl vand eller grønsagsbouillon
4 tomater
1 agurk
3-4 forårsløg
2 spsk citronsaft
salt og peber
frisk mynte
Dressing:
2 dl græsk yoghurt
1 fed hvidløg
2 spsk hakket mynte
1-2 tsk citronsaft
salt og peber
Tilbehør: grove pitabrød
*
Pil løg og hvidløg, og rens chilien.
Skyl persillen, hak den groft, og tag halvdelen fra til
tabbouleh.
Hak resten af persillen sammen med løg, hvidløg og chili i
en hurtighakker eller foodprocessor.
Ælt kødet sammen med løg-blandingen, og tilsæt fintrevet
citronskal, 1 spsk citronsaft og krydderier.
Del farsen i 8 portioner, og form dem til kugler.
Sæt et træspid i hver, og form dem til aflange pølser på
spiddene.
Rens blomkålen, og kasser den groveste del af stokken.
Riv blomkålen på den grove side af et rivejern - eller brug
en foodprocessor.
Sauter den revne blomkål i en bredbundet gryde eller dyb
pande med olie, og krydr med salt og peber.
Tilsæt vand eller bouillon, og varm kålen under omrøring,
til den er akkurat mør, men stadig har bid (2-3 min.).
Hæld kålen ud på et fad, og lad den køle af.
Rens tomater, agurk og forårsløg, og skær dem i små stykker.
Vend dem sammen med blomkål en, og tilsæt persillen.
Smag til med citronsaft, salt og peber, og drys med friskhakket
mynte.
Rør yoghurten igennem, og smag til med knust hvidløg,
finthakket mynte, citronsaft, salt og peber.
Pensl kebabspiddene med olie, og steg dem på en varm grill
eller grillpande i 2-3 min. på hver side - 12 min. i alt.
Server kebabspiddene med tabbouleh, lune pitabrød og
yoghurtdressing.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin