
Trækul:      Indirekte
Gas:           Indirekte/middel varme
Forberedelse: 45 minutter. Stegetid: 10 minutter
 
12 små nye kartofler 
2 fed hvidløg 
375 g Halloumiost 
8 markchampignoner 
8 laurbærblade 
olie til pensling 
salt og friskkværnet sort peber 
Krydret peanutsauce:
115 g crunchy peanutbutter 
3 spsk sesamolie 
1 rød chili, renset for kerner og hakket 
1 fed hvidløg, knust 
1 spsk sød chilisauce 
6 spsk varm grønsags bouillon 
2 tsk rørsukker 
2 tsk mørk soyasauce 
1 spsk citronsaft 
 
A. Kog kartoflerne til de lige netop er møre. 
Hæld vandet fra og lad dem køle helt af. 
 
B. Skær hvidløgsfeddene i fine strimler. 
Brug spidsen af en skarp kniv og lav små snit i kartoflerne. 
Stik 2-3 hvidløgsstrimler ind i hver kartoffel. 
Skær Halloumiosten i 12 lige store stykker.
 

C. Sæt hvidløgskartofler, ost, champignoner og laurbærblade på 4 spid. 
Pensl spiddene med olie og drys dem godt med salt og peber. 
 
D. Peanutsauce: Smelt peanutbutteret i en skål over vandbad. 
Varm sesamolien i en lille kasserolle, tilsæt chilistykker og lad det koge i 1 minut, så chilierne bliver bløde. 
Pisk sesamolien i peanutbutteret sammen med hvidløg, chilisauce, grønsagsbouillon, rørsukker, soyasauce og citronsaft. 
Varm saucen igennem og hold den varm. 
 
E. Grill kebabberne indirekte over middel varme i 10 min., til grønsagerne er møre, og osten er gylden. 
Vend spiddene en gang under stegningen.