Kebab er kød på spid. Her er de lavet med krydret hakket
kød.
Arbejdstid: 20 min. (+ optænding af grill) Hviletid: ca. 20
min. Stege/bagetid: 10 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver
portionen.
#
4 grillspid af træ
400 g hakket okse- eller lammekød
1 tsk kartoffelmel
1 tsk groft salt
2 tsk harissa (eller anden stærk chilisauce)
Kornsalat:
2½ dl perlespelt (eller forkogt korn)
½ dl ekstra olie
2 spsk frisk citronsaft
2 håndfulde bredbladet persille (hakket)
1 spsk fintklippet mynte
2 fed hvidløg (knuste)
salt og friskkværnet peber
4-5 tomater (små terninger)
1 agurk (små terninger)
Tilbehør: citron i både og evt. brød
*
Tænd grillen.
Ælt kødet sammen med kartoffelmel, salt og harissa.
Form fire kødboller, sæt dem på spiddene, og tryk dem lidt
flade.
Kornsalat: Kog perlespelt i rigeligt, letsaltet vand i ca 20
min, til de er møre, men stadig har lidt bid.
Dryp korn perlerne af i en sigte og lad dem afkøle.
Bland olie, citronsaft, persille, mynte og hvidløg, og vend
de kogte perler i sammen med tomat og agurk.
Smag til med salt og peber.
Pensl kødet med olie og brun det på begge sider på den varme
grill.
Sæt grillristen lidt op og steg dem videre i ca. 5 min. på
hver side, til de er gennemstegt.
Server kebab-spiddene med kornsalat og citron.
TIPS: Du kan også stege kebabspiddene på en grillpande eller
under grillen i ovnen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin